Top 5 tips om geld te besparen

1. Boek een early bird special

Rio_Cano_Cristales_Colombia

Een hotel reserveren met een vroegboekkorting kan aardig wat geld schelen. Controleer voor je boekt wel even of je nog kosteloos kunt annuleren. Bij Booking.com kun je bij veel hotels gratis annuleren tot 24 uur voor aankomst.

#Top 5 NaarColombia

2. Eet en drink lokaal

Rio_Cano_Cristales_Colombia

Pak een Colombiaans Poker biertje in plaats van een geïmporteerde Budweiser. Probeer de Colombiaanse kaas in plaats van de ingevlogen kaas. Het is lekker en bespaart je een hoop geld. Het heerlijke lokale fruit, mag je sowieso niet missen in Colombia!

#Top 5 NaarColombia

3. Ga lunchen in plaats van dineren

Rio_Cano_Cristales_Colombia

Doe als de locals en stap een lokaal restaurant binnen tijdens lunchtijd. Bestel hier een comida corriente; een dagmenu dat meestal bestaat uit soep, vlees of kip (eventueel vis), rijst of aardappelen, banaan of bonen en een sapje. In de goedkopere restaurants, heb je al zo’n maaltijd voor ong. 12.000COP/€3.25. De dagmenu’s zijn vullend, waardoor je ’s avonds meestal genoeg hebt aan een snack.

#Top 5 NaarColombia

4. Doe een gratis stadstour

Rio_Cano_Cristales_Colombia

De stadstours die als gratis worden aangeboden, zijn gebaseerd op fooi voor de gids. Indicatie is zo’n COP30.000/€8 per persoon. In de meeste grote steden zoals Bogotá, Medellín en Cartagena zijn gratis tours te doen, zoals de graffititour in Bogotá, fietstour in Cartagena, de stadswandeling in Medellín en de gratis El Poblado tour in Medellín.

#Top 5 NaarColombia

5. Bezoek een van de gratis musea

Rio_Cano_Cristales_Colombia

Colombia heeft veel interessante musea. Een aantal hiervan zijn gratis te bezoeken, zoals Museo Botero in Bogotá, Casa de la Memoria in Medellín en de Goudmusea in Santa Marta, Cartagena, Cali en Armenia. Het  Goudmuseum in Bogotá is elke zondag gratis te bezoeken. Hou dan wel rekening met lange rijen, want ook de locals profiteren graag van de gratis museumdag. 

#Top 5 NaarColombia