Top 5 Street food

In Colombia kun je heerlijk eten, in restaurants, maar juist ook bij de kraampjes op straat. De kwaliteit (en hygiëne) bij de kraampjes kunnen nogal verschillen. De beste manier om de street food uit te proberen, vinden wij daarom met een georganiseerde street food tour. Je proeft de specialiteiten van de stad bij de beste kraampjes, die zijn geselecteerd door de touroperator.

Hier vind je onze Top 5 street food: de beste snacks van Colombia.

NaarColombia

1.Arepa

Rio_Cano_Cristales_Colombia

Colombia’s populairste snack en bijgerecht. De arepa kan de hele dag door gegeten  worden: bij ontbijt met een stuk kaas, naturel bij de lunch of met een hartige vulling als snack. De arepa wordt gemaakt van maismeel, gefrituurd of gegrild en eventueel gevuld met  kip, vlees, kaas en allerlei varianten hierop. Elke regio heeft wel z’n eigen variant, zoals deze arepa con huevo (arepa met ei) in Cartagena. Een goede arepa is lekker krokant van buiten en zacht van binnen. 

#Top 5 NaarColombia

2.Empanada

Rio_Cano_Cristales_Colombia

Wat maakt deze populaire snack zo lekker? De heerlijke sausjes waar je de empanada in kunt dippen! De vulling bestaat meestal uit kaas, varkensvlees, kip of rundvlees. Heerlijk met salsa picante, hogao (tomataat-ui saus) of chimichurri. De gastronomische stad Popayán heeft een unieke variant; de empanada de Pipián, gevuld met geroosterde pinda’s en aardappel.

#Top 5 NaarColombia

3. Dedito de queso

Rio_Cano_Cristales_Colombia

Deze “kaasvingers” worden gemaakt van lange repen deeg, die worden gevuld met kaas en daarna gefrituurd. De buitenkant is krokant en de kaas lekker smeuïg.

#Top 5 NaarColombia

4.Bocadillo con queso

Rio_Cano_Cristales_Colombia

Zoete guava pasta, met een stuk witte, zachte kaas ernaast. Voor ons de perfecte combinatie van zoet en hartig.

#Top 5 NaarColombia

5. Mango Biche

Rio_Cano_Cristales_Colombia

Voor de gezonde lekkere trek! Repen groene mango met limoen en zout. Een lekker frisse afwisseling van alle gefrituurde snacks.

Check onze Top 5 comfort food  voor nog meer tips voor lekker eten in Colombia.

#Top 5 NaarColombia